Degroof vindt consensus nog te hoog.

(ABM FN-Dow Jones) Het nieuws dat Alfen een waiver voor het derde kwartaal heeft gekregen, zorgt voor wat rust, maar over nieuwe convenanten moet nog altijd worden onderhandeld in het vierde kwartaal. Dit concludeerde analist Joren van Aken van Degroof Petercam donderdag in een rapport naar aanleiding van de halfjaarcijfers van Alfen.

Voor deze onderhandelingen moet Alfen eerst met een plan voor de middellange termijn komen. Daar werkt het nu aan met een externe partij.

Volgens Van Aken wordt de tweede jaarhelft nog lastig voor Alfen, met een moeilijke vergelijkingsbasis. En de consensus is in de ogen van de analist nog altijd te optimistisch.

Alfen rekent voor EV Charging op een omzetstijging in de tweede jaarhelft van 15 procent, terwijl de groei in de eerste jaarhelft maar 1 procent was, merkte Van Aken op. 

En terwijl Alfen voor Energieopslag rekent op een omzetdaling in 2024 van 20 procent, zit de consensus nog maar op een daling van 11 procent, aldus de analist. En bij Smart Grids rekent de consensus op een groei van 7,5 procent, terwijl de outlook van het bedrijf uitgaat van een groei van 5 procent.

“Daarom blijven we negatief gestemd, of neutraal op zijn best”, aldus Van Aken. Eerst moet het management voor rust zorgen, vindt de analist. 

Hij herhaalde zijn Reduceren advies met een koersdoel van 19,00 euro. Het aandeel steeg donderdag aanvankelijk met circa 12 procent, maar met 15,88 euro staat het aandeel inmiddels rond de slotkoers van woensdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.