(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft voor de periode 2021 tot en met 2023 ambitieuze doelen gepresenteerd. Dit stelde analist Hans Pluijgers van Kepler Cheuvreux donderdag.

Volgens Pluijgers bevestigen de doelstellingen het groeipotentieel op lange termijn en de ambities van het ingenieursbedrijf. De analist vindt het aandeel dan ook nog steeds aantrekkelijk op lange termijn, op basis van een omzetgroei die boven het bbp zal liggen en de verwachting van hogere marges.

Met name de doelstellingen voor de omzet en marges noemde de analist “zeer ambitieus” en “overduidelijk” beter dan waar de consensus op mikt. Arcadis mikt op een autonome omzetgroei van circa 5 procent per jaar, terwijl Kepler voor 2022 en 2023 een groei van circa 3 procent voorzag.

De operationele marge kan volgens Arcadis meer dan 10 procent zijn. Over de afgelopen negen maanden was dit nog 8,6 procent en de consensus mikt voor 2023 op een marge van 9,5 tot 9,7 procent. 

Volgens Kepler is er ruimte om wat actiever te worden op het vlak van fusies en overnames.

Kepler Cheuvreux handhaafde het koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 24,00 euro. Kort na opening van de beurzen koerste het aandeel 0,4 procent hoger op 23,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.