(ABM FN-Dow Jones) De magere banengroei van de Verenigde Staten over februari van dit jaar is volgens Philip Marey van Rabobank een gevolg van macrocijfers die in een eerder stadium al haperingen vertoonden, zoals de detailhandelsverkopen over december vorig jaar.

De banengroei kwam in februari uit op 20.000 stuks, terwijl de werkloosheid 3,8 procent bedroeg.

“Het februaricijfer laat zich erg lastig vergelijken met de groei met 311.000 in januari”, zei de marktanalist vrijdagmiddag tegen ABM Financial News. “Daarin zitten in verband met de shutdown van de Amerikaanse overheid naar alle waarschijnlijk klassificatiefouten, waardoor er een dubbeltelling optrad. Toch is de magere groei van februari in alle sectoren zichtbaar”, aldus Marey.

Marey schat in dat het rapport niet voor een wijziging in het rentebeleid van de Federal Reserve zorgt. “Wij blijven met deze cijfers van mening dat de Fed de rente dit jaar in elk geval niet meer verhoogd”, aldus Marey.

De euro noteerde vrijdagmiddag 0,4 procent hoger op 1,1229 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.