Cijfers mei niet bemoedigend volgens Bank of America.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse luxeconsument zal de ‘kanarie in de kolenmijn’ zijn. Dit schreven analisten van Bank of America dinsdag in een rapport.

Na de inhaalvraag na de coronacrisis, is het uitgavenpatroon van de Amerikaanse consument inmiddels het meest genormaliseerd, aldus Bank of America.

De door de Amerikaanse bank verzamelde Amerikaanse kaartbetalingen laten volgens de analisten een weinig bemoedigende maand mei zien voor luxe-uitgaven. Die laten een daling van 10 procent op jaarbasis zien. 

Volgens Bank of America groeit de consumptie in het luxesegment met gemiddeld 3,5 procent per jaar. Dat was voor de coronacrisis nog 6,0 procent.

De analisten van Bank of America waarschuwden daarom dat de mondiale omzetgroei in de tweede helft van 2024 kleiner zal zijn dan de consensus verwacht.

Daarom geven de analisten de voorkeur aan meer defensieve aandelen zoals Hermes, LVMH en Brunello Cucinelli. Die aandelen staan allemaal op de kooplijst van de Amerikaanse bank.

Bank of America is voorzichtiger ten aanzien van zogeheten turnaround-kandidaten als Burberry, Kering en Ferragamo. Volgens de consensus zouden hier de grootste omzetverbeteringen moeten plaatsvinden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.