(ABM FN-Dow Jones) Analisten hebben hun taxaties voor Philips neerwaarts bijgesteld. Dit bleek donderdag uit de nieuwste consensus die Philips op zijn website plaatste, nadat het een waarschuwing afgaf.

Op 9 augustus gingen de analisten nog uit van een omzet in het derde kwartaal van 4.636 miljoen euro, maar inmiddels is dit 4.666 miljoen euro.

De vergelijkbare omzetgroei werd echter neerwaarts bijgesteld van 5,5 naar 5,3 procent. De analisten werden iets positiever over de groei bij Personal Health, maar voorzichtiger voor Diagnosis & Treatment en Connected Car.

De consensus rekent verder op een aangepaste EBITA in het derde kwartaal van 628 miljoen euro. Dit was in een eerdere raming 653 miljoen euro. De bijhorende marge werd neerwaarts bijgesteld van 14,1 naar 13,5 procent.

De aangepaste EBITA komt volgens de ramingen van Philips zelf vermoedelijk uit op 583 miljoen euro, ofwel 12,4 procent van de omzet tegen 13,2 procent vorig jaar. 

Twee weken geleden belde Philips reeds met analisten, zo bevestigde een woordvoerder op 27 september aan ABM Financial News, in verband met de publicatie van de verwachte impact van de wisselkoersen op de omzet. “De gesprekken zijn een herhaling van de reeds bekende informatie”, benadrukte de woordvoerder toen.

Philips mikt tussen 2017 en 2020 op een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent per jaar en een verbetering van de EBITA-marge van gemiddeld 100 basispunten per jaar. Voor dit jaar acht Philips een dergelijke margeverbetering niet mogelijk, mede vanwege tegenwind bij Connected Care, zo werd vanochtend bekend. Als gevolg zal de aangepaste EBITA-marge dit jaar niet stijgen met 100 basispunten, zoals in de afgelopen drie jaar, maar met 10 tot 20 basispunten. 

De consensus wijst voor 2019 op een aangepaste EBITA-marge van 13,5 procent, op een omzet van 19.473 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.