(ABM FN-Dow Jones) Fabrikant van roestvast staal Aperam heeft in het eerste kwartaal van 2020 de operationele winst naar verwachting op kwartaalbasis zien afnemen. Dit blijkt uit een analistenconsensus die Aperam zelf publiceerde.

In totaal 11 analisten zien vooraf gemiddeld een EBITDA van 69 miljoen euro tegen 102 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2019. In dat resultaat was wel een eenmalige bate meegenomen van 17 miljoen euro. Hiervoor aangepast bedroeg de EBITDA 85 miljoen euro.

Aperam verwachtte bij de publicatie van de jaarcijfers in februari nog dat de EBITDA op een aangepaste basis in het eerste kwartaal gelijke tred zou houden met het niveau in het vierde kwartaal.

Bij Aperam kijken analisten meestal naar de vergelijking op kwartaalbasis vanwege de relatief korte cyclus. In het eerste kwartaal van 2019 werd een EBITDA behaald van 81 miljoen euro.

Outlook

Voor heel 2020 mikken de geraadpleegde analisten gemiddeld op een EBITDA 243 miljoen euro. Analisten van ING verwachten een aantal uitdagende kwartalen voor Aperam maar vinden de balans solide.

Vanwege de corona-uitbraak meldde Aperam medio maart een aantal productielijnen tijdelijk te sluiten.

Credit Suisse verwacht dat de vraag naar roestvast staal dit jaar flink afneemt. Op mondiale schaal voorzien de analisten van de bank een daling van de vraag naar roestvast staal van 9 procent en voor Europa zelfs een afname van 11 procent.

Mocht Credit Suisse gelijk krijgen, dan daalt de vraag naar roestvast staal onder de niveaus van 2009.

Aperam maakt de resultaten woensdag voorbeurs bekend.

Het aandeel Aperam noteerde maandagmiddag 2,6 procent in de min op 23,11 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.