(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe financiële doelstellingen van Arcadis zijn aan de conservatieve kant. Dit schreef analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities dinsdadg in reactie op de mededelingen van het advies- en ingenieursconcern. 

Voor de jaren 2018 tot en met 2020 mikt Arcadis op een operationele marge van 8,5 tot 9,5 procent en het nettowerkkapitaal ten opzichte van de omzet moet onder de 17 procent uitkomen. Duinslaeger had voor de marge gerekend op 9 tot 10 procent en op een lager percentage voor het werkkapitaal. 

De analist is van mening dat het management voorzichtig is gezien de problemen waarmee Arcadis de afgelopen jaren mee te kampen had. Het bestuur wil volgens de marktvorser niet beginnen met het stellen van onhaalbare doelen, zoals de voorgaande financiële doelstellingen, wat zou kunnen leiden tot gedemotiveerd personeel. 

Duinslaeger merkt op dat het gebrek aan details als teleurstellend kan worden ervaren. Arcadis gaf geen concrete details over de winstgevendheid in Brazilië of over de betalingsproblemen in het Midden-Oosten. 

Positief is volgens de martkvorser dat Arcadis geen grote herstructurering heeft aangekondigd of afschrijvingen. 

Het advies van KBC Securities is Houden met een koersdoel van 13,50 euro. 

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Arcadis dinsdagochtend 0,3 procent hoger op 18,83 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.