(ABM FN-Dow Jones) Uit de kwartaalresultaten van Arcadis over het derde kwartaal blijkt dat de winstdaling is voortgezet, wat naar verwachting in het lopende vierde kwartaal een vervolg zal krijgen. Dit concludeerde analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers in reactie op de trading update van het advies- en ingenieursbureau.

De operationele winstmarge in het derde kwartaal daalde van 10,3 procent een jaar terug naar 7,3 procent. “We verwachten dat deze daling komend kwartaal nog doorgaat vanwege de lagere omzet waarbij additionele kosten voor interne aanpassingen onvermijdelijk zullen zijn”, zei Van Beek.

De daling komt volgens de marktvorser vooral op het conto van Brazilië, waar de recessie voortduurde en waar Arcadis verlies aan het maken is. Volgens de analist bleef de orderportefeuille op een goed niveau, maar zullen de marges op projecten waarschijnlijk dalen.

Van Beek wees ook de aanhoudende stijging van het werkkapitaal, die het gevolg is van het oprekken van betaaltermijnen door klanten in het Midden-Oosten.

Arcadis maakte ook bekend dat bestuursvoorzitter Neil McArthur per direct is opgestapt als topman, vanwege een verschil van inzicht over de strategie.

Theodoor Gilissen Bankiers heeft Arcadis sinds begin 2016 op Under Review staat. Op een rood Damrak noteerde het aandeel dik 11 procent in het rood op 12,01 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.