(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse overheid zal naar verwachting binnen dertig dagen een oordeel vellen over het gezamenlijke bod van ArcelorMittal en Marcegaglia op de Italiaanse staalfabriek Ilva. Dit zei analist Rochus Brauneiser tegenover ABM Financial News. 

Volgens de analist ontbreken vooralsnog de belangrijkste details omtrent het bod, zoals de overnameprijs en hoe de combinatie de overname wil formaliseren. De staalreus liet wel weten na de overname 2,3 miljard euro te gaan investeren in het bedrijf.

Onder de investeringen valt een toezegging van de combinatie om 1,1 miljard euro te besteden aan het optimaliseren van de milieuprestaties. 

ArcelorMittal zal naar verwachting een joint venture met gelijke belangen vormen met het Italiaanse Marcegaglia. Naast het bod van ArcelorMittal en Marcegaglia zou ook een combinatie van JSW Steel, Arvedi, Del Vecchio en zakenbank Cassa Depositi e Prestiti (CDP) in de race zijn voor de staalfabriek in Taranto. CDP is voor 80,1 procent in handen van de Italiaanse overheid.

Kepler Cheuvreux hanteert een Kopen advies voor ArcelorMittal met een koersdoel van 12,00 euro. Het aandeel noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 8,26 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.