Orderboek kan meevallen in het tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America blijft positief over de halfgeleidersector in aanloop naar de halfjaarcijfers en ziet ASML als een van de favorieten, naast STMicroelectronics, Comet en Logitech.  Dat blijkt uit een analistenrapport.

De analisten rekenen op uiteenlopende trends bij de tweede kwartaalcijfers, met sterker orders bij grote halfgeleiderbedrijven en subsystemen, nu de voorraden weer op normaal niveau zijn.

De grote vlucht van AI-toepassingen en de opbouw van capaciteit in nieuwe technologie en de terugkeer van productie naar het eigen continent zijn ontwikkelingen die de overtuiging van Bank of America versterken dat 2025 een opwaartse cyclus in de sector zal laten zien. De opbouw van capaciteit in 2 nanometer-technologie zou die opwaartse cyclus bovendien tot in 2026 kunnen laten voortduren.

ASML is een favoriet, omdat de analisten steeds meer vertrouwen hebben dat het orderboek voor de geavanceerde chipmachines van ASML snel zal vollopen, omdat AI-chips intensievere litografie vergen.  

In het segment halfgeleiders voor auto’s is STMicroelectronics favoriet. Hier zal de bodem van de cyclus in de vraag wel snel bereikt worden, evenals voor Infineon, maar Bank of America is wel voorzichtig over een mogelijke neerwaartse bijstelling van de outlook voor de tweede helft van het jaar.

Vergeleken met de consensusverwachtingen is Bank of America iets positiever over de orders in het tweede kwartaal bij ASML en ASMI, terwijl de analisten voor ASMI ook 5 procent hoger dan de consensusverwachting zitten voor het EBIT-resultaat. Voor BESI, de derde halfgeleidernaam op Euronext Amsterdam, zijn de analisten 3 procent somberder dan de consensus voor de EBIT en 2 procent lager voor het orderboek.

De koersdoelen van de drie Nederlandse namen werden niet gewijzigd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.