(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland heeft over de eerste helft van dit jaar een solide operationeel resultaat laten zien, waarmee het bedrijf de effecten van de lage rentestand, zij het deels, kon pareren. Dit bleek vrijdag uit de beoordeling van de halfjaarcijfers van ASR Nederland door ING.

ING gaf aan dat de resultaten van ASR Nederland onderliggend beter zijn dan verwacht en dat geldt ook voor de solvabiliteit van 191 procent, waar bij analisten gemiddeld een verwachting in de boeken stond van 187 procent.

Ten aanzien van het kapitaalmanagement sluit ING een herziening bij de jaarcijfers niet uit. Mochten overnames verder uitblijven dan is ook een aandeleninkoop in de ogen van ING mogelijk.

ING hanteert een koopadvies voor het aandeel ASR Nederland met een koersdoel van 47,00 euro.
 
Het aandeel ASR Nederland noteerde vrijdag op een groen Damrak 2,3 procent hoger op 32,11 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties