(ABM FN-Dow Jones) Als Axalta te koop komt dan kan dat wel eens de laatste kans zijn voor AkzoNobel om een wereldwijde overname te doen in verf en coatings. Dat stelde Credit Suisse maandag in een rapport.

Axalta heeft aangekondigd de strategische opties te overwegen. AkzoNobel en Axalta waren al eerder met elkaar in gesprek, met dit ketste in 2017 af.

Credit Suisse denkt dat een overnamebod van 37 dollar per aandeel Axalta voor Akzo Nobel 3 procent zou toevoegen aan de winst per aandeel, en 21 procent na synergievoordelen.

De analist denkt dat de kans is toegenomen dat aandeelhouders een overname zullen steunen, mits deze bijdraagt aan het doel om de marge te laten stijgen.

Ook zou er nog steeds een fors deel van de verkoopopbrengst van Specialty Chemicals moeten worden uitgekeerd.

Credit Suisse heeft een Outperform advies en koersdoel van 85,30 euro voor AkzoNobel.

Het aandeel AkzoNobel stond maandag 1 procent hoger op 83,57 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.