(ABM FN-Dow Jones) De groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector valt flink tegen en is koren op de molen van de dovish ingestelde beleidsmakers van de Federal Reserve. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

Marey wees er woensdag wel op dat het cijfer van woensdag geen betrouwbare indicatie geeft voor het grote banenrapport van de Verenigde Staten dat vrijdag over mei verschijnt. “Er zit in het cijfer van vandaag bijvoorbeeld ook een aantal vertrouwensindicatoren verwerkt en we hebben de verschillende inkoopdata in de VS de afgelopen tijd toch onder druk zien komen te staan”, aldus Marey woensdag.

Marey plaatst de groei van 27.000 tegen de achtergrond van 271.000 banen die er in april bijkwamen en sluit niet uit dat veel bedrijven hun personeelsbeleid hebben aangepast nu China en de Verenigde Staten nog altijd geen handelsakkoord op tafel hebben kunnen krijgen.

De terugval in mei kan voor de monetair beleidsmakers in de Verenigde Staten een nieuw argument zijn om het rentebeleid aan te passen, aldus de marktanalist woensdag.

Er werd over mei een groei van 27.000 banen vermeld, terwijl er een groei van 173.000 banen was voorzien.

De euro noteerde woensdag 0,4 procent hoger op 1,1300 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.