(ABM FN-Dow Jones) Bank of America blijft positief over zogeheten waarde-aandelen in Europa. Dit bleek vrijdag uit een rapport waarin de Amerikaanse bank zijn strategische visie op de Europese aandelenmarkt geeft.

Het advies op deze waarde-aandelen blijft dan ook Overwogen. 

Sinds de Amerikaanse farmaceut Pfizer begin november positieve testresultaten met zijn coronavaccin meldde, hebben Europese waarde-aandelen als luchtvaartondernemingen, energiebedrijven, banken en verzekeraars een aanzienlijk betere koersontwikkeling laten zien dan groei-aandelen. Cyclische aandelen deden het in die periode beter dan defensieve fondsen, constateerde Bank of America.

De Amerikaanse bank verwacht dat de Europese inkoopmanagersindices in november dalen van 49 naar 46, om in het nieuwe jaar een herstel te laten zien naar 50 in januari en zelfs 56 in april op grond van een afnemende impact van het coronavirus, de toepassing van vaccins en nieuwe steunmaatregelen in de VS. 

In de visie van Bank of America kan dit een verdere impuls voor waarde-aandelen betekenen, die daarmee nog eens 3 procent beter zullen presteren dan groei-aandelen.

Bank of America blijft Neutraal op Europese aandelen en Gelijkgewogen op cyclisch aandelen. 

Ten opzichte van Europese kwaliteitsaandelen is de bank Onderwogen. Stijgende obligatierendementen zullen voor koersdruk zorgen, denken de analisten. 

Het advies voor aandelen in de huishoudelijke en persoonlijke verzorging heeft de bank verhoogd van Onderwogen naar Gelijkgewogen, op grond van de achtergebleven niveaus. 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties