(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft het koersdoel voor Heineken verhoogd van 113,00 naar 122,00 euro en handhaafde het koopadvies voor de brouwer. Dit bleek dinsdag uit een rapport van analist Andrea Pistacchi.

De analist vindt dat Heineken een aantrekkelijk verhaal vertelt. Hij maakt de vergelijking met onder meer Carlsberg enkele jaren geleden, waar de nieuwe CEO ook voor verandering zorgde, kostenbesparingen realiseerde en de marges opvoerde. Op termijn vertaalde dit zich in verhogingen van de winstverwachtingen en een bovengemiddelde koersprestatie.

Daarbij is Heineken volgens Pistacchi ook binnen de sector het best gepositioneerd om te profiteren van het heropenen van de economie, nu de coronacrisis steeds meer onder controle lijkt.

Bank of America verhoogde de winstraming voor dit jaar en volgend jaar met 5 procent en voor 2023 zelfs met 8 procent. Daarmee  zitten de  taxaties van de Amerikaanse bank voor zowel dit jaar als volgend jaar circa 7 procent boven de consensus. 

Daarbij heeft Heineken volgens Pistacchi ook nog eens mooie overnamekansen in het verschiet liggen met het Zuid-Afrikaanse Distell en mogelijk een controlerend belang in United Breweries.

En dat alles terwijl Heineken volgens Bank of America momenteel aantrekkelijk is gewaardeerd, met een korting van 5 procent ten opzichte van sectorgenoten.

Het aandeel Heineken steeg dinsdag 1,3 procent naar 101,05 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.