Met handhaving van koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft het koersdoel van JDE Peet’s verhoogd van 25,00 euro naar 26,00 euro, met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de Amerikaanse bank.

De analisten wezen erop dat JDE Peet’s maandag een nieuwe CEO presenteerde. Rafael Oliveira gaat per 1 november aan de slag.

Ook werd de outlook herhaald voor het boekjaar 2024. 

Verder kondigde JAB Holding de overname aan van het belang van 18 procent van Mondelez in JDE Peet’s voor 25,10 euro per aandeel.

Voor de analisten genoeg reden om wat positiever te worden. Immers, er is vertrouwen in de intrinsieke waarde, getuige de overnameprijs die JAB betaalde voor het belang in JDE Peet’s. Daardoor neemt ook de overhang af en wordt de free float juist vergroot. Die gaat van 23 naar 33 procent. 

Daarnaast beoordeelden de analisten de herhaling van de outlook voor 2024 als positief, gezien de moeilijke marktomstandigheden.

Het aandeel JDE Peet’s is goedkoper dan van sectorgenoten, ondanks een snellere groei van de winst per aandeel en een betere vrije kasstroom, aldus Bank of America. 

Het aandeel JDE Peet’s daalde dinsdagmiddag 1,7 procent naar 21,68 euro.


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.