Maar handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft donderdag het koersdoel voor ASMI verlaagd van 849 naar 746 euro, maar met handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van analist Didier Scemama.

De analist verlaagde zijn winsttaxaties voor 2025 en 2026 met 7 tot 9 procent, vanwege de ontwikkelingen rondom China, de situatie bij Intel en de verwachting dat de operationele kosten hoger uitvallen, omdat ASMI moet investeren in R&D om de groei te kunnen doorzetten, aldus Scemama.

De bank schat dat 30 procent van de omzet van ASMI in de eerste helft van dit jaar afkomstig was uit China, in lijn met de omzetmix bij andere spelers. Scemama verwacht dat China volgend jaar minder zal investeren, en dat zal ASMI raken. Ook zal Intel minder investeren.

“Maar TSMC is de opsteker”, aldus de analist, die blijft geloven in de plannen met 2 nanometer van de Taiwanese grootmacht.

Voor het derde kwartaal rekent Bank of America op 771 miljoen euro aan nieuwe orders, was 3 procent minder is dan de consensus van 786 miljoen euro.

Ondanks deze neerwaartse bijstellingen handhaafde Scemama zijn koopadvies voor ASMI. Hij wees op de “unieke positie” van het bedrijf met ALD en Epitaxy, technologieën die noodzakelijk zijn voor de overgang naar gate-all-around.

Het aandeel ASMI daalde donderdag 2,7 procent naar 580,40 euro. Eerder vandaag verlaagde Deutsche Bank het koersdoel voor het halfgeleideraandeel van 750 naar 700 euro, eveneens met een onveranderde koopaanbeveling.
 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.