(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het koersdoel voor DSM verhoogd van 72,00 naar 73,00 euro bij handhaving van een Overwogen advies in reactie op de licht hogere outlook, die het bedrijf op 1 augustus afgaf bij de kwartaalrapportage.

Analist Sebastian Satz merkte daarbij op dat hij DSM één van de beste Europese chemiebedrijven vindt, die groei realiseert bij een redelijke prijs van het aandeel. Dit bleek volgens de marktvorser weer uit de resultaten over het tweede kwartaal met sterke volumegroei en margeverbetering, deels gerealiseerd door eigen maatregelen. Dat vertaalt zich bij Barclays in taxaties met een gemiddelde jaarlijkse groei van 7 procent voor de EBITDA in de jaren 2017 tot en met 2019.

Satz merkte op dat DSM voordeel heeft ondervonden van de appreciatie van de Zwitserse frank. Hij ziet, gezien de opgebouwde ervaring met goede acquisities, mogelijkheden voor nieuwe overnames. 

Bij de verhoging van de outlook werd volgens de analist nauwelijks zorg uitgesproken over de lagere vitamineprijzen, wat het aandeel een stimulans heeft gegeven. Niettemin wordt het fonds nog steeds licht onder sectorgenoten gewaardeerd, ondanks een sterkere groei outlook.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel DSM donderdag 0,3 procent lager op 64,82 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.