Barclays is woensdag, net als een reeks andere banken, gestart met het volgen van het aandeel ASR Nederland. 

Een slordige zes weken na de beursgang kreeg de Nederlandse verzekeraar van de analisten van de Britse zakenbank een Overwogen advies met een koersdoel van 21,00 euro.

Volgens de analisten Claudia Gaspari en Angel Kansagra laat ASR Nederland zien dat een verzekeraar die gedisciplineerd is en focust op lage kosten duurzaam aantrekkelijke rendementen kan genereren.

Net als andere analisten wees Barclays op de relatief diverse bedrijfsmix, met een winstgevend schadebedrijf dat vooral aantrekkelijk is door de leidende positie in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. 

Gaspari en Kansagra verwachten voor ASR een rendement op eigen vermogen van 10 tot 12 procent op de middellange termijn, waarbij de focus ligt op het genereren van contanten, en niet zozeer op het laten vrijvallen van kapitaal. 

Het aandeel ASR noteerde woensdag op een groen Damrak 3,4 procent hoger op 17,81 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.