(ABM FN-Dow Jones) Particuliere beleggers zijn in juni duidelijk minder optimistisch gestemd over het huidige beursklimaat, waarbij met name de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China een punt van zorg is. Dit bleek zaterdag uit de Beleggersbarometer van BinckBank.

De barometer komt met +2,4 (op een schaal van -10 tot +10) nog wel positief uit maar staat wel duidelijk lager ten opzichte van de +4,4 die in mei werd gemeten. Het is tevens de laagste stand dit jaar.

Dat het vertrouwen afneemt is ook terug te zien in de verwachting die beleggers hebben voor de ontwikkeling van de AEX in de komende maand. Voor het eerst sinds lange tijd houdt men nu rekening met een daling. Waar in mei nog sprake was van een plus van 0,4 procent, ligt de consensus nu op -1,3 procent.

Flow Traders en Shell favoriet

De onzekerheid op de financiële markten is ook terug te zien in de aandelen die beleggers als favoriet bestempelen om te kopen. Daar staat Flow Traders samen met Royal Dutch Shell bovenaan, met 8,4 procent. Het aandeel van de flitshandelaar profiteert van marktvolatiliteit. Shell scoort hoog vanwege de schommelingen in de olieprijs. Andere aandelen die beleggers als koopwaardig bestempelen zijn Ahold Delhaize, ASML en Galapagos.

In het algemeen is de farmaceutische sector de populairste sector om in te beleggen, gevolgd door de energiesector.

Aandelen waar beleggers duidelijk liever vandaan blijven, zijn Air France-KLM en ArcelorMittal. Ook ABN AMRO en PostNL zijn ‘favoriet’ voor de verkoop. Het aandeel van het postbedrijf verloor sinds begin dit jaar al bijna een kwart van zijn waarde.

ASML, dat op de favorietenlijst staat in te beleggen, staat tevens op de lijst van aandelen om juist te mijden. De chipmachinemaker is gevoelig voor de mogelijke invloed van de handelsoorlog op de chipsector.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.