(ABM FN-Dow Jones) Beleggers hebben in november duidelijk meer vertrouwen in de beurs, geholpen door een stevige maandwinst voor de AEX en de goed presterende S&P 500, die weer ruim boven de 3.000 punten staat. Dit bleek zaterdag uit de Beleggersbarometer van BinckBank over de maand november.

Op een schaal van -10 tot +10, krijgt het beursklimaat deze maand een 4,2, van 3,2 in oktober. Daarmee is het vertrouwen na een zomerdip weer terug op het niveau van rond het voorjaar. 

Onder particuliere beleggers zijn ING en Galapagos het populairst deze maand terwijl men Air France-KLM en ArcelorMittal liever niet in de portefeuille heeft. 

Opvallend is dat ING ook aan de verkoopkant staat, net als ABN AMRO, dat op de zowel de favorietenlijst voor koop als die voor verkoop voorkomt. 

Verder zijn ook Royal Dutch Shell en ASML gewilde aandelen voor beleggers, maar blijven ze liever bij BAM vandaan. 

Verdere stijging AEX verwacht

Door het toegenomen vertrouwen, rekenen beleggers ook op een verdere stijging van de AEX. Men verwacht in november een plus van 0,9 procent en voor de komende drie maanden van 1,0 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties