(ABM FN-Dow Jones) Mediobanca heeft zijn adviezen voor ING en ABN AMRO verhoogd, omdat de Benelux-banken minder gevoelig lijken dan eerder gedacht voor de Basel IV-regels terwijl ook de politieke situatie in Italië weinig schade kan aanrichten. Het koersdoel voor KBC wordt verlaagd van 84,00 naar 80,00 euro maar het aandeel blijft de favoriete Benelux-bank voor Mediobanca.

Mediobanca ziet een aantrekkelijk instappunt voor de aandelen, na de recente koersdalingen. Sinds de toppen in januari zijn de drie aandelen met respectievelijk 20, 24 en 14 procent gedaald.

Analist Robin van den Broek zegt te hebben begrepen dat ING de verwachte impact van de Basel IV-regels op de kapitaalbuffer voor een derde kan wegnemen door zelf aan de knoppen te draaien. Dan hoeft de bank slechts 50 basispunten kapitaal te sprokkelen en kan dus meer dividend worden uitgekeerd dan eerder becijferd. Het advies voor ING gaat van neutraal naar outperform en het koersdoel blijft 15,00 euro.

Als ABN AMRO met een vergelijkbaar verhaal komt, zoals Mediobanca verwacht, heeft de bank een kassurplus en kan de kapitaalteruggave omhoog. Het advies voor ABN AMRO gaat van underperform naar neutraal en het koersdoel blijft 25,00 euro.

De Benelux-banken zijn niet erg kwetsbaar voor de politieke situatie in Italië, stelt Mediobanca tenslotte. Hooguit kunnen de fee-inkomsten van KBC enigszins dalen, maar er dreigen geen kredietverliezen. Wel stijgt het risico dat de rente langer laag blijft, wat ongunstig is voor de rentemarges.

ABN AMRO noteerde woensdag 2,7 procent lager op 22,48 euro. Het aandeel noteerde ex-dividend. ING stond 0,4 procent hoger op 12,70 euro. KBC won 1,1 procent tot 67,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.