De couppoging in Turkije heeft vooral invloed op het beleggerssentiment rond het land, maar zal geen grote  impact hebben op de economie of op de resultaten van Europese banken die in het land actief zijn. Dit stelden analisten van KeplerCheuvreux maandag in een rapport.

Zij kenden de dochterbedrijven van de Europese banken in Turkije niettemin een hoger risico toe, en verhoogden daarom de risicopremie op deze onderdelen met 100 basispunten. Omdat dit de koersdoelen met hooguit 1 procent verlaagt, laat de broker deze ongewijzigd.

De analisten noemt ING als een van de banken die een beperkt risico lopen in Turkije, net als BNP Paribas. Het Spaanse BBVA en het Italiaanse Unicredit veel meer risico, in tegenstelling tot de Franse bank Société Générale en Deutsche Bank, die nauwelijks actief zijn in Turkije.

KeplerCheuvreux blijft neutraal over de Europese bankensector in aanloop naar de tweedekwartaalcijfers, die volgens de analisten niet erg relevant meer zullen zijn, nadat de Britten kort voor het einde van het kwartaal stemden voor uittreding uit de Europese Unie.

KeplerCheuvreux heeft een Kopen-advies op ING bij een koersdoel van 11,80 euro. De broker blijft een voorkeur houden voor het meer defensieve aandeel ABN Amro, met eveneens een Kopen-advies en een koersdoel van 21 euro. 

ING noteerde maandag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 9,80 euro. ABN Amro won 0,1 procent tot 16,19 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.