(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het advies voor Alfen verlaagd van Kopen naar Houden, maar het koersdoel werd verhoogd van 31,50 naar 40,00 euro.

Na een koerssprong van het aandeel achten de analisten de tijd nu rijp voor het inlassen van een adempauze. De zakenbank benadrukte dat de beurswaardering van de producent van laadpalen voor elektrische auto’s, transformatoren en opslagsystemen voor energie, de afgelopen 12 maanden maar liefst is vervijfvoudigd.

Wel onderstreepte Berenberg dat Alfen een grote winnaar is van de energie-transitie die zich in Europa voltrekt en dat het een van de weinige aandelen is die inspeelt op deze ‘megatrend’.

Na besprekingen met het management van Alfen vorige week kregen de analisten daarnaast inzicht in hoe een toename van de onderzoeksuitgaven toekomstige exponentiële groei kan veilig stellen, terwijl toetreding tot de markt door concurrenten steeds moeilijker wordt. 

Berenberg zag dan ook ruimte om zijn verwachtingen voor 2020 fors opwaarts bij te stellen. Ondanks het positieve verhaal noteert het aandeel nu boven het koersdoel van de zakenbank, hetgeen aanleiding was om het advies te verlagen.

Voor 2020 mikt Berenberg op een omzet voor Alfen van 185 miljoen euro, wat in 2021 stijgt naar 233 miljoen euro en naar bijna 300 miljoen euro in 2022. De winstgevendheid zal ook stijgen, voorzien de analisten, naar een aangepaste nettowinst van 18,6 miljoen euro in 2022.

Het aandeel Alfen sloot donderdag op de beurs in Amsterdam op 42,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.