(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het advies voor GrandVision verlaagd van Kopen naar Houden, terwijl het koersdoel van 28,42 naar 26,00 euro ging.

Berenberg wees op de kansen op de brillenmarkt en is van mening dat EssilorLuxottica als marktleider hier het beste op kan inspringen. Dit Frans-Italiaanse bedrijf kreeg dan ook een koopadvies van Berenberg.

De analisten zijn van mening dat de overname van GrandVision een transformatie van EssilorLuxottica in gang zal zetten, maar zij merkten wel op dat er nu meer risico’s en onzekerheid met de deal gepaard gaan.

Voor GrandVision is de verhouding tussen het risico en rendement momenteel in balans, zo stelden de analisten, gezien EssilorLuxottica vermoedelijk opnieuw over de voorwaarden van de overname wil onderhandelen. Berenberg vindt een lagere koopprijs gerechtvaardigd, gezien de impact van de coronacrisis op de sector, de zorgen van Brussel over de overname en het juridische dispuut tussen de koper en de overnameprooi, wat ervoor zorgt dat er een risico is dat de deal helemaal afketst.

Uiteindelijk denkt Berenberg dat de overname wel door zal gaan. Voor EssilorLuxottica zijn er namelijk voldoende strategische voordelen en synergieën te behalen.  

Het aandeel GrandVision sloot woensdag 0,6 procent hoger op 24,45 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.