(ABM FN) Berenberg heeft donderdag het advies voor MDxHealth verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel van 5,75 naar 1,85 euro.

“De aanhoudende teleurstellende groei van ConfirmMDx is een grote zorg geworden”, zei analist Michael Ruzic-Gauthier tegen ABM Financial News.

De analist wees op de problemen met het Amerikaanse verkoopapparaat van MDxHealth. En momenteel is MDxHealth toch vooral afhankelijk van ConfirmMDx, ondanks de grote potentie die de pijplijn met SelectMDx en AssureMDx bieden.

Ruzic-Gauthier verwacht dan ook een update van de kant van MDxHealth over de huidige stand van zaken. Duidelijk moet worden hoe MDxHealth de zaken in Amerika weer op orde krijgt. Momenteel is de omzetgroei namelijk onvoldoende om in 2021 winstgevend te zijn. Berenberg rekent nu op een breakeven-punt in 2022 of 2023. En die vertraging zal betekent dat de onderneming nog eens 40 miljoen tot 50 miljoen euro nodig zal hebben, waarvan al een deel in 2019. De analist heeft er overigens vertrouwen in dat MDxHealth dit geld bij elkaar krijgt door nieuwe aandelen uit te geven.

Het aandeel MDxHealth daalde donderdag 15,3 procent naar 1,41 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.