(ABM FN-Dow Jones) Berenberg start met het volgen van Philips en geeft het concern een Houden advies en koersdoel van 27,00 euro.

De marktvorsers wijzen op de heroriëntatie van het bedrijf richting een toegewijd gezond technologie bedrijf. Berenberg wijst daarbij op de digitale mogelijkheden voor het bedrijf, waarbij de zorg vanuit het ziekenhuis verschuift naar huis, en roemen de kracht van het merk Philips en de bewezen track-record van het concern qua innovatie. “Deze positieve kwaliteiten vallen niet altijd samen met waardecreatie voor beleggers”, oordeelde Berenberg. “Met name in de afgelopen tien jaar hinderde de complexiteit van de sector de aandelenprogressie.”

De transitie van het bedrijf zal volgens Berenberg waarschijnlijk in de komende 12 tot 18 jaar worden afgerond en samenlopen met de verdere deconsolidatie van de Philips Lighting divisie.

Berenberg concludeerde dat Philips een uitstekende marktpositie heeft en de sterke technologie en opwindende mogelijkheden het bedrijf mogelijkheden biedt nieuwe en ontwikkelde markten aan te boren. “Met dit in het achterhoofd zijn wij van mening dat dit mogelijkheden biedt voor meer groei, verbeterde marges en een gezonder rendement”, aldus Berenberg.

Het aandeel sloot maandag op een rood Damrak 0,9 procent lager op 27,23 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.