(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het advies voor IMCD verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel opwaarts bijgesteld van 38,00 naar 51,00 euro.

De analisten van de Duitse bank zien cyclische en structurele groei in de distributiemarkt voor chemische grondstoffen voor de middellange en lange termijn en merkten daarbij op dat IMCD sterke kasstromen genereert.

De marktvorsers voorzien dat het concern door uitbesteding en groei van het marktaandeel een groei van de brutowinst van circa 2,5 procent kan realiseren en daarmee op de middellange termijn beter presteert dan sectorgenoot Brenntag.

Aanvullend denken ze dat IMCD ten opzichte van Brenntag betere kansen heeft voor winstgevende acquisities, die in 2021 tot een winstgroei van 22 procent kunnen leiden versus 12 procent nu.

De analisten zien deze feiten niet terug in de huidige waardering van het aandeel, wat heeft geleid tot de opwaardering van het aandeel IMCD naar Kopen en een neerwaartse bijstelling van het advies voor Brenntag naar Houden.

Het aandeel IMCD is donderdag 0,8 procent hoger gesloten op 45,09 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.