(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor ArcelorMittal verhoogd van 10,50 naar 12,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Vanwege hogere staalprijzen in Amerika hebben de analisten van de Duitse zakenbank de taxaties voor de winst van ArcelorMittal voor dit jaar opgeschroefd. De raming voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) is inmiddels met ruim 9 procent verhoogd tot 8,5 miljard dollar in 2017. Voor 2018 gaat Berenberg nu uit van 8,9 miljard dollar, een verhoging van meer dan 5 procent.

De analisten voegden daaraan toe rekening te houden met een meevaller in de tweede helft van dit jaar. De huidige taxaties van Berenberg zijn mogelijk te conservatief, aangezien de Russische en de Braziliaanse economie verbetering laten zien.

“ArcelorMittal biedt de beste instap voor beleggers die lange termijn blootstelling willen aan de staalsector”, aldus de zakenbank.

Het aandeel ArcelorMittal sloot maandag 0,7 procent lager op 8,46 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.