(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor ASML verhoogd van 280,00 naar 320,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Volgens analist Tammy Qiu lieten de resultaten van ASML in het vierde kwartaal “een stabiele progressie” zien. Daarbij merkte zij op dat de nieuwe technologie EUV mooi vooruitgaat. Qiu heeft er dan ook vertrouwen in dat ASML zijn capaciteit van 30 tot 35 EUV-machines in 2020 volledig weet te benutten, vooral dankzij de uitbreidingsplannen van TSMC en Samsung.

Daarbij suggereert ASML volgens Qiu ook dat er in de tweede helft van dit jaar een herstel zal optreden in de geheugenmarkt. “Maar er is nog geen duidelijke indicatie over hoe groot dat herstel zal zijn”, aldus de analist van Berenberg. Elk merkbaar herstel zal volgens Qiu echter de consensus voor 2020 doen stijgen.

ASML is de favoriet van Berenberg in de halfgeleidersector en het aandeel verdient een premie van 15 procent ten opzichte van sectorgenoten, vindt Qiu, aangezien EUV zich al heeft bewezen als “onmisbaar” voor de productie van de beste chips.

Het aandeel ASML sloot woensdag, na publicatie van de kwartaalcijfers, 0,4 procent lager op 270,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.