(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor het aandeel Corbion verhoogd van 35,00 naar 38,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de zakenbank.

Berenberg beoordeelde daarin de resultaten over de eerste helft van 2020 als solide en beter dan verwacht. Het bedrijf in volgens de bank in staat om een snellere groei te realiseren dan zich in de markt voor consumenten aftekent.

Berenberg schat in dat met deze resultaten Corbion zich in een fase bevindt waarin het een langere periode van snelle winstgroei kan laten zien, mede gebaseerd op de joint venture in bioplastic en waarin het bedrijf polymelkzuur, kortweg PLA, produceert.

Met deze activiteit kan Corbion een gunstige verhouding tussen aanbod en vraag tegemoet zien. Dat wordt geïllustreerd door de bijdrage van 4,7 miljoen euro aan de nettowinst over het eerste halfjaar, waarvoor vooraf een break even was voorzien.

Het aandeel Corbion sloot dinsdag op een groen Damrak 0,2 procent lager op 34,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.