(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor Heineken verhoogd van 73,00 naar 75,00 euro, maar de verkoopaanbeveling bleef gehandhaafd.

De resultaten van de brouwer in 2018 waren volgens Berenberg iets beter dan verwacht. Vooral in Europa deed Heineken volgens de analisten goede zaken, maar dat gold ook voor de regio’s Afrika, Midden-Oosten en Azië.

Berenberg verhoogde de winsttaxaties voor Heineken met 4,5 procent voor dit jaar en 3,4 procent voor volgend jaar. Daarbij gaan de analisten er van uit dat de deal met het Chinese CBR eind maart dit jaar wordt afgerond.

Heineken noteert in vergelijking tot AB InBev tegen een premie. De afgelopen drie jaar was dit ook terecht, gezien de betere prestaties van Heineken, vooral qua omzet maar ook voor wat betreft de operationele marge. Maar op basis van de huidige taxaties wordt het gat tussen de twee brouwers gedicht, “wat het enorm lastig maakt om de premie te rechtvaardigen”.

Het aandeel Heineken won donderdag 1,7 procent op 87,66 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.