En advies blijft Kopen.

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers die sceptisch zijn over de groeidoelen van ING op de middellange termijn, onderschatten de potentie van de Challenger & Growth markten van de bank. Dat stelden analisten van Berenberg donderdag in een rapport, waarin het koersdoel werd verhoogd van 19,50 naar 20,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Deze groep landen kan disproportioneel veel bijdragen aan de geplande groei van leningen, spaargelden, fees en de efficiency-doelstellingen, waardoor een rendement op het eigen vermogen van 15 procent in 2027 mogelijk is. Volgens Berenberg is het aandeel ING op dit punt ondergewaardeerd.

Duitsland biedt de blauwdruk voor de winstgevendheid van deze markten, stelden de analisten, met een rendement op eigen vermogen van meer dan 30 procent, gezonde omzetgroei en een kostenratio die slechts 40 procent van de inkomsten bedraagt.

De Challenger & Growth-markten, landen waar ING actief als retailbank, afgezien van de “thuismarkten” Nederland, België en en Duitsland, waaronder Spanje, Polen, Turkije, Italië, Australië en Roemenië, kunnen de helft van de leningengroei van ING voor hun rekening nemen, verwacht Berenberg, in de periode 2024 tot en met 2027, en 3 procentpunt van de 7 procent groei van de fees die de analisten in deze periode voorzien.  

Berenberg stelde donderdag de verwachtingen voor de winst per aandeel ING in 2025 en 2026 met 2 procent naar boven bij. Daarmee zit de bank 5 tot 8 procent boven de consensus.

Het aandeel ING sloot woensdag op 16,13 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.