(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Philips verhoogd van 39,00 naar 46,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

De analisten van Berenberg stelden dat Philips alles op alles zet om een leidend healthcare-bedrijf te worden en tot dusver heeft deze keuze zijn vruchten afgeworpen. De marktvorsers zagen de groei aantrekken en de marges verbeteren, terwijl het aandeel Philips goed presteerde.

De transitie kende evenwel soms de nodige problemen. Er kwam recent van verschillende kanten tegenwind, maar die werden met creatieve oplossingen de kop ingedrukt, aldus Berenberg.
“De coronacrisis is vermoedelijk de grootste test voor het bedrijf tot dusver, maar we zijn van mening dat Philips die uitdaging aankan”, aldus de analisten.

Berenberg verwacht op korte termijn een sterke vraag naar beademingsapparatuur en IC-monitors en verhoogde als gevolg de raming voor de aangepaste winst per aandeel in 2020 met 20 procent en met 1 tot 4 procent voor de periode daarna. Zodoende kwam Berenberg tot een hoger koersdoel.

Het aandeel Philips sloot donderdag 3,9 procent lager op 39,60 euro.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.