(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor Unilever verhoogd van 45,00 naar 49,00 euro bij handhaving van het fonds op de kooplijst.

De analisten van de Duitse zakenbank merkten daarbij op dat de structuur van de Nederlandse NV een niet gewenste overname van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern, zoals vorige week getracht door Kraft Heinz, door de onderliggende eigenaren van de NV-aandelen zou kunnen worden geblokkeerd.

Volgens de marktvorsers heeft het huidige management van het concern in principe weinig trek in grote fusie-, acquisitie- en desinvesteringstransacties, of aanpassingen van de concernstructuur.

De analisten zien nu, na de benadering door Kraft Heinz, toch mogelijkheden voor een acquisitie van Colgate door Unilever, al dan niet met financiering vanuit het afstoten van de voedingsmiddelendivisie. Ook is er volgens de marktvorsers ruimte voor een aandeleninkoopprogramma. Maar ze stelden er gelijk bij dat de waarschijnlijkheid van één van deze opties beneden de 50 procent ligt.

De handhaving van het koopadvies op Unilever is mede ingegeven door stabiele autonome omzetgroei, aanhoudende focus op margegroei door innovaties en kostenbesparingen, en het realiseren van een sterke vrije kasstroom dankzij winstgroei en discipline op het gebied van werkkapitaal.

De verhoging van het koersdoel kwam tot stand door en hogere waardering van de sector en een verhoging van de margetaxaties voor de lange termijn.

Het aandeel Unilever sloot dinsdag 42,70.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.