(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Unilever verhoogd van 49,00 naar 52,00 euro met een onveranderd Houden advies.

De cijfers van Unilever over het tweede kwartaal waren “veel beter” dan verwacht. Wel ging het nog altijd om het slechtste kwartaal in meer dan een decennium, maar de omstandigheden waren volgens de analisten ook wel “buitengewoon” door corona.

Analisten hadden gemiddeld gerekend op een onderliggende omzetkrimp van 4,3 procent. Unilever wist de krimp echter te beperken tot slechts 0,3 procent.

De halfjaarcijfers waren volgens Berenberg feitelijk op alle fronten beter dan verwacht. De analisten vonden vooral Noord-Amerika sterk presteren.

Berenberg rekent voor het lopende kwartaal op een groei van 1,9 procent en 2,9 procent in het vierde kwartaal. Daarmee zou de jaargroei uitkomen op 1,1 procent. Wel merkten zij op dat Unilever het in de opkomende markten lastig heeft, met vooral een vertraging in Latijns-Amerika en ook uitdagende vooruitzichten in sommige Aziatische en Afrikaanse landen.

Het aandeel Unilever sloot donderdag 7,8 procent hoger op 50,50 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.