(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor DSM verlaagd van 106,00 naar 100,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport naar aanleiding van de kwartaalresultaten van het speciaalchemiebedrijf.

De resultaten over het derde kwartaal waren opnieuw een meevaller, concludeerden de analisten, wijzend op de goede prestaties bij de tak Nutrition.

Wel verlaagde Berenberg de ramingen voor de EBIT voor dit jaar en de twee erna met gemiddeld 2 procent, onder meer vanwege lagere vitamineprijzen.

De koersdoelverlaging is echter vooral het gevolg van een lagere waardering van de chemiesector in de afgelopen maanden, aldus Berenberg. De bank gaf echter ook aan wat voorzichtig te zijn in zijn ramingen. “Break-up scenario’s waarin Materials wordt verkocht voor tienmaal de EV/EBITDA en een herwaardering van Nutrition naar sectorgemiddelden kan het koersdoel eenvoudig tot boven de 120 euro brengen”, zeiden de analisten. Nu is het aandeel nog goedkoop, maar dat zal volgens de bank niet langer duren.

Het aandeel DSM sloot woensdag op 77,38 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.