(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Unilever verlaagd van 56,00 naar 55,00 euro, maar handhaafde desalniettemin het koopadvies. Dit bleek uit een sectorrapport van de zakenbank.

Volgens de analisten van Berenberg biedt Unilever “goede waarde”. Zij voorzien tot en met 2020 een samengestelde jaarlijkse winstgroei per aandeel van 13 procent. Daarbij wezen de marktvorsers op de 6 miljard euro aan kostenbesparingen, aandeleninkopen en portefeuille-aanpassingen die Unilever in de planning heeft. 

Hoewel beleggers volgens Berenberg wel vertrouwen hebben dat Unilever de beoogde kostenbesparingen en margegroei zal realiseren, is er twijfel of het concern de omzetgroei weet te versnellen. De analisten denken dat het wel moet lukken om van 3 procent groei te gaan naar 5 procent in 2020.

Ten aanzien van het afgelopen vierde kwartaal rekent Berenberg voor Unilever op een autonome groei van 3,7 procent, na een “teleurstellende” 2,6 procent in het derde kwartaal.

Berenberg verhoogde de winstverwachting voor Unilever voor dit jaar met 2 procent, hoewel de analisten daarbij ook rekening houden met meer tegenwind voor het concern op de valutamarkten. Vanwege lagere waarderingen voor sectorgenoten, paste Berenberg het koersdoel met 1 euro neerwaarts aan.

Het aandeel Unilever sloot donderdag op 46,34 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.