(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel van Unilever verlaagd van 47,00 euro naar 46,00 euro, waarbij het advies Kopen is blijven staan. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van Berenberg.

De analisten vinden de waardering van Unilever het meest afdwingend onder de grote bedrijven die zich ophouden met voedingsmiddelen en verzorgingsproducten. Zij hanteren een koers/winst-verhouding voor 2017 van 19 en voor 2018 van 17,5.

Berenberg houdt rekening met stabilisering in de omzetgroei, maar ook met hogere marges als gevolg van kostenreducties van 1 miljard euro vanaf 2018 en aanvullende overnames en desinvesteringen. De analisten vinden dat het bedrijf goed is gepositioneerd met een goede diversiteit.

Unilever zelf stelde bij de cijfers over het derde kwartaal een autonome groei van 3 tot 5 procent voor heel 2016 te voorzien. Berenberg houdt het in zijn ramingen op 4 procent, een groei van de marge met 40 basispunten en met een verlaagde raming voor de winst per aandeel voor 2016 tot en met 2018 met 2 procent.

Het aandeel Unilever sloot vrijdag op een groen Damrak 0,1 procent lager op 39,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.