(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het advies voor AkzoNobel verhoogd van Verkopen naar Kopen, maar het koersdoel ging wel van 75,00 naar 70,00 euro.

Analisten van Berenberg hielden de verf- en coatingssector tegen het licht en daar rolde in de huidige coronacrisis AkzoNobel uit als favoriet. 

Volgens de marktvorsers heeft AkzoNobel de meest veilige kapitaalpositie met een schuldratio van 0,7. Na de afronding van het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 500 miljoen euro is dit nog altijd maar circa 1.

Daarbij is de portefeuille van AkzoNobel volgens de analisten het best gepositioneerd voor een vraagherstel op middellange termijn, terwijl lagere grondstofkosten en het lopende kostenbesparingsprogramma gunstig uitpakken voor de marge.  

In dit licht noemden de marktvorsers de recente koersafstraffing een aantrekkelijk instapmoment voor beleggers met een middellangetermijnhorizon.

AkzoNobel heeft volgens Berenberg wat zware kwartalen in het vooruitzicht, maar de verwachtingen zijn daarop aangepast.

Het aandeel AkzoNobel sloot donderdag 0,6 procent hoger op 57,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.