(ABM FN-Dow Jones) Berenberg is dinsdag gestart met het volgen van ASR Nederland met een koopadvies en een koersdoel van 41,70 euro.

Tegelijk met ASR begon Berenberg ook met het volgen van vier andere verzekeraars. 

De analisten van de zakenbank verwachten een toenemend aantal overnames in de verzekeringssector. “De M&A-trein is pas net vertrokken.”

Ageas, Allianz, ASR, Generali, Sampo en Zurich kijken allemaal uit naar een mooie overnameprooi, aldus Berenberg. En de coronacrisis heeft dit alleen maar verder aangewakkerd. 

ASR biedt volgens de analisten een “erg aantrekkelijk” rendement op het eigen vermogen. Door corona zal dat dit jaar een stuk minder zijn, maar in de komende jaren zal dit weer herstellen, voorziet Berenberg. De bank wijst daarvoor op de focus die ASR heeft, de hoge marges bij levensverzekeringen, die goed zijn voor 81 procent van het operationeel resultaat in 2019, en de verzekeraar is ook gedisciplineerd met zijn kapitaal. 

Sinds de beursgang liet ASR volgens Berenberg al bijna 1,4 miljard euro terugstromen naar aandeelhouders, grofweg 30 procent van zijn huidige marktkapitalisatie. En het inkopen van eigen aandelen zal doorgezet worden. Het dividendrendement zal de komende jaren rond de 7 procent liggen, voorzien de analisten.

Volgens Berenberg kan ASR 2,5 miljard euro spenderen aan overnames. Daarbij zal de verzekeraar vermoedelijk vooral in Nederland willen ‘shoppen’.

Aegon is bezig met een stevige reorganisatie, waardoor volgens de analisten de kans klein is dat deze verzekeraar zich op het overnamepad zal begeven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.