BE Semiconductor Industries heeft in het tweede kwartaal aan de eigen verwachtingen voldaan. Dit voorzien analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

Besi mikt voor het lopende kwartaal op een omzetstijging op kwartaalbasis van 20 tot 25 procent. De marge zal vermoedelijk tussen de 48 en 50 procent liggen, hetgeen volgens CEO Richard Blickman een “aantrekkelijk” niveau is.

Volgens analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux steeg de omzet op kwartaalbasis daadwerkelijk met 25 procent naar 98,7 miljoen euro. De marge bedroeg afgelopen kwartaal volgens de marktvorser 49,5 procent en de nettowinst lag op 16,5 miljoen euro. Besi profiteerde volgens Olofsen van de maatregelen die de afgelopen jaren door de Duivense toeleverancier aan de halfgeleider industrie zijn doorgevoerd om de winst structureel te verbeteren, in combinatie met een hoge activiteitenniveau.

Analist Edwin de Jong van NIBC mikt voor afgelopen kwartaal op een omzet van 98,8 miljoen euro, eveneens een stijging aan de bovenkant van de bandbreedte van Besi, met een brutomarge van 48,8 procent. Dit leverde volgens de analist een nettowinst op van 15,9 miljoen euro.

In de eerste drie maanden van 2016 steeg de omzet op kwartaalbasis met 1,5 procent en bedroeg de marge 49,2 procent. Hiermee kwam ook een einde aan een periode van omzetkrimp.

Volgens De Jong gaat het meer dan ooit om de vooruitzichten die Besi zal afgeven. Waar de analist voor sectorgenoot ASM International op een “heel sterke” outlook rekent, verwacht de marktvorser dat Besi het ten opzichte van het tweede kwartaal “wellicht wat moeilijker” zal hebben.

Voor het derde kwartaal rekent Olofsen van Kepler Cheuvreux op een “gebruikelijke” omzetkrimp op kwartaalbasis, maar wel een die relatief “bescheiden” uitvalt dankzij de aantrekkende vraag in de afgelopen maanden. De analist mikt op een daling van 5 procent.

Besi maakt donderdag 28 juli voorbeurs de cijfers over het tweede kwartaal bekend. Kepler Cheuvreux heeft een koopadvies op het fonds met een koersdoel van 28,00 euro. NIBC heeft het fonds op Houden met een koersdoel van 25,00 euro.

Op een groen Damrak won het aandeel Besi woensdag 2,0 procent op 27,11 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.