(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts blijven somber gestemd, hoewel deze somberheid niet terug te zien is in de koersontwikkeling. Dit constateerde analist Corne van Zeijl van Actiam.

Februari was een “prachtige beursmaand” waarin de AEX met bijna 4 procent steeg, onder meer dankzij het overnamebod op Unilever. Desondanks blijven de beursexperts somber over de beurs, aldus Van Zeijl, er op wijzend dat de onderliggende factoren, zoals politieke onzekerheid, een verwachte rentestijging en de waarderingen op de beurs, niet veranderd zijn.

Van de 63 beursexperts die meededen aan de laatste enquête, is slechts 19 procent optimistisch gestemd voor maart en maar liefst 46 procent pessimistisch.

Het aandeel dat beleggers volgens de experts beter kunnen mijden deze maand is ArcelorMittal, hoewel Altice, Boskalis en Unilever ook geen hoge ogen gooien onder de experts.

In maart kunnen beleggers volgens de beursexperts beter vasthouden aan veilige namen, zoals KPN en Ahold Delhaize, aldus Van Zeijl, die deze aandelenkeuze “een logische” noemde “als je somber over de beurs bent”.

Ook Galapagos en Royal Dutch staan op het favorietenlijstje van de experts. “Galapagos is een opmerkelijke binnenkomer in de topperslijst. En ook Shell zien we niet zo vaak bij de toppers staan”, zei Van Zeijl hierover.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.