(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts blijven somber gestemd, ondanks dat mei een mooie beursmaand was. Dit concludeerde analist Corne van Zeijl van Actiam in de maandelijkse enquête die hij houdt, onder ditmaal 78 professionele beleggers.

Voor de maand juni is slechts 14 procent van de experts optimistisch gestemd, tegen 37 procent pessimistisch.

Redenen voor de sombere insteek zijn er volgens Van Zeijl voldoende. “Griekse betalingsproblemen, Italiaanse verkiezingen, een ECB die haar voet van het monetaire gaspedaal af gaat halen, een Fed die de rente verhoogt en men vindt aandelen te duur”, somde de analist op.

De pessimistische kijk leverde de experts afgelopen maand geen winst op. “De aandelenkeuzes [van de experts] van afgelopen maand waren simpelweg slecht”, constateerde Van Zeijl.

Het meest geliefde aandeel voor mei was AkzoNobel, maar dat aandeel daalde juist ruim 7 procent. Ook Randstad was gewild onder de experts, maar dat zag bijna 6 procent aan beurswaarde verdampen.

Bij de floppers ging het volgens Van Zeijl ook maar matig met de experts. Galapagos daalde inderdaad bijna 8 procent, maar bijvoorbeeld Unilever won meer dan 5 procent. Per saldo verloor een long/short fonds op basis van de toppers en floppers van de experts afgelopen maand 3,1 procent.

Voor juni is Aegon met afstand het meest gewilde aandeel onder de experts. “Na alle zorgen over de balans, zorgde de verkoop van een bedrijfsonderdeel dat deze zorgen naar de achtergrond verdwenen.” Verder schatten de experts ook Ahold als kansrijk in.

Wegblijven moeten beleggers volgens de experts vooral bij Altice, ASML en ArcelorMittal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.