Waarschuwing correctie aandelen Beursexperts zijn voor mei somber gestemd. Dit bleek uit de maandelijkse enquête van Actiam onder 62 experts. “Het Sell in May effect werd vaak genoemd, maar ook de politieke onzekerheid”, aldus fondsmanager Corne van Zeijl van Actiam, die verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête. Politieke onzekerheid is er vanwege een dreigende Brexit, Grexit en de Amerikaanse verkiezingen, zo verduidelijkte Van Zeijl. Een reden om positief te blijven over de beurs is volgens Van Zeijl TINA, namelijk dat er door de lage rente feitelijk geen ander alternatief is dan te beleggen.

Met een rente van vrijwel niets kunnen de geldstromen naar aandelen blijven vloeien. Het effect van de ruime monetaire politiek lijkt daarentegen “een beetje uitgewerkt, aldus Van Zeijl.

Voor mei is 27 procent van de experts optimistisch gestemd, terwijl 40 procent negatief gestemd is. De overige experts zijn neutraal gestemd. Het meest populaire aandeel onder de beursexperts voor mei is SBM Offshore. “Dik bovenaan”, aldus Van Zeijl over de oliedienstverlener. Verder zijn het volgens de fondsmanagers “vooral lage beta” fondsen als Ahold en Unilever die populair zijn onder de experts. Juist deze fondsen daalden de afgelopen maand. Wegblijven kunnen beleggers volgens de experts beter bij ArcelorMittal en Altice. ArcelorMittal behoorde afgelopen maand tot de ‘outperformers’ met een maandwinst van circa 19 procent. Altice geldt al langer onder experts als een flopper. In april verloor het fonds 14 procent aan beurswaarde. Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20 26 28 999 © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.