(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders BinckBank hebben een kerstcadeautje gekregen met het overnamebod van Saxobank. Dit stelde IEX maandag, dat zijn advies verlaagde van Kopen naar Neutraal, nu dat bod de koers een flinke lift heeft gegeven.

BinckBank meldde afgelopen vrijdag al vergevorderde gesprekken te voeren over een overname door Saxobank voor 6,35 euro en het bestuur gaf maandag al zijn zegen aan het bod.

IEX-analist Martin-Jan Crum kan zich voorstellen dat sommige aandeelhouders wat mopperen nu er wel erg snel is toegehapt op een “ook weer niet zo heel scheutig” bod. Crum ziet dan ook een aanzienlijke kans op verzet van aandeelhouders.

Het aandeel was recente aardig opgelopen in een dalende markt, waarbij de Franse investeerder Amiral Gestion begin december meldde dat het een belang van 3 procent heeft genomen in de onlinebroker. “Een partij met een goed gevoel voor timing”, aldus IEX-analist Crum. Ook IEX zelf tipte beleggers vorige maand het aandeel op te pikken na een forse koersdaling sinds de derdekwartaalcijfers.

IEX beraadt zich nog op de positie van het aandeel in zijn adviesportefeuille, maar houdt beleggers die hun winst willen veiligstellen niet tegen, in het gure beursklimaat. “Nu nog kopen op koersen boven de 6 euro om te speculeren op een hoger bod van Saxobank of een andere partij raden wij zonder meer af.”

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.