(ABM FN-Dow Jones) De provisie-inkomsten van BinckBank in het vierde kwartaal zijn hoger dan de consensusverwachting, die vermoedelijk uitging van het aantal transacties op Euronext, wat erop wijst dat Binck het beter deed dan rivalen. Dit stelde analist Cor Kluis van ABN AMRO in een rapport.  

De inkomsten uit fees en provisies waren met 29,6 miljoen euro fors hoger dan de consensus van 26,8 miljoen en ook iets hoger dan de 28,3 miljoen euro waar ABN AMRO op had gerekend. Kluis was afgegaan op de indicatie die het management had afgegeven en niet op de transactiecijfers van beursbedrijf Euronext.

De uitstroom van 160 miljoen euro bij Alex Vermogensbeheer was beduidend hoger dan de 68 miljoen euro uitstroom waar Kluis op rekende. 

De operationele kosten, exclusief amortisatie, waren fors hoger dan verwacht met 37 miljoen euro, tegen een consensusverwachting van 29 miljoen euro, vooral door hogere marketingkosten. 

De nieuwe geautomatiseerde vermogensbeheerder in België had 2 miljoen euro onder beheer per eind vorig jaar, merkte Kluis op, na de lancering in het vierde kwartaal. BinckBank start dit jaar met een marketingcampagne voor dit nieuwe product, dat lage toetredingsdrempels kent voor een vermogensbeheerder. Een spaarproduct zal na de lopende pilot naar verwachting in de eerste helft van het jaar op de markt komen in Nederland.

ABN AMRO heeft een Houden-advies en koersdoel van 5,75 euro.

Het aandeel noteerde maandag op een groene beurs 1,5 procent hoger op 5,33 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.