(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft opnieuw een winstwaarschuwing afgegeven en ook de nieuwe outlook moet met argusogen worden bekeken. Dit stelden analisten van Bryan Garnier vrijdag.

Voor het lopende tweede kwartaal rekent Gemalto op een aanhoudende tegenwind bij Payment en SIM. Als gevolg hiervan voorziet de beveiliger een omzetdaling van 8 tot 10 procent op jaarbasis, gerekend tegen constante wisselkoersen. Dit zal tot een operationele winst in de eerste jaarhelft leiden van 90 tot 100 miljoen euro.

De tweede jaarhelft zal tussen de 300 miljoen en 350 miljoen euro aan operationele winst opleveren, denkt Gemalto. Daarmee ligt de winstverwachting voor heel het jaar op 390 tot 450 miljoen euro, hetgeen minder is dan de recent nog verlaagde winstoutlook van 453 miljoen euro.

Eerder mikte Gemalto nog op een operationele winst van 500 miljoen tot 520 miljoen euro, hetgeen al een neerwaartse bijstelling was van de 660 miljoen euro die het aanvankelijk voorzag.

De aanhoudende neerwaartse bijstellingen geven blijk van een gebrek aan voorspelbaarheid van de omzetontwikkeling, aldus de analisten. “Dat betekent dat we opnieuw denken dat de nieuwe winstoutlook met een hoop voorzichtigheid moet worden bekeken”, aldus de marktvorsers.

Bryan Garnier heeft een verkoopadvies op Gemalto met een koersdoel van 47,00 euro. Na een toelichting door het management van de onderneming, zullen de analisten hun taxaties neerwaarts bijstellen.

Op een iets lager Damrak daalde het aandeel Gemalto vrijdag 11,6 procent naar 49,25 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.