Delta Lloyd

(ABM FN-Dow Jones) Het overnamebod op Delta Lloyd door NN Group lijkt in de eerste instantie aan de magere kant te zijn. Dit stelde analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankers woensdag tegenover ABM Financial News. 

NN Group liet woensdag weten het voornemen te hebben een bod in contanten uit te brengen op sectorgenoot Delta Lloyd. De verzekeraar is bereid om 5,30 euro in contanten per aandeel Delta Lloyd te bieden, waarmee het bedrijf gewaardeerd wordt op een ondernemingswaarde van 2,4 miljard euro.  Het overnamebod geeft aandeelhouders van Delta Lloyd een premie van 29 procent ten opzichte van de laatste koers en 53 procent ten opzichte van de volumegewogen gemiddelde koers van de afgelopen drie maanden.

Van Beek noemde het nieuws “verrassend”, maar een “logische keuze” vanuit NN gezien. “In een sector waar bijna geen autonome groei is vanwege de lage rente, lijkt een dergelijk bod een logische stap”, aldus de marktvorser. “NN heeft in tegenstelling tot Delta Lloyd een sterke financiele positie en kan via een overname een verdere groei faciliteren.”

Evenwel stelde de marktvorser dat het bod wat aan de lage kant lijkt. “Je moet ook een beetje terugkijken. Het aandeel is in de afgelopen tijd hard gedaald en in dit bod lijkt niet de langetermijnvisie van Delta Lloyd meegenomen”, aldus Van Beek.

Daarnaast vraagt de analist van Theodoor Gilissen Bankiers zich af of Delta Lloyd wel zit te wachten op een overname. “Met de recente veranderingen aan de top, lijkt de verzekeraar op eigen kracht alles weer op de rails te willen krijgen”, aldus Van Beek.

Theodoor Gilissen Bankiers heeft een Under Review-advies op Delta Lloyd en een Niet Aanbevolen-advies op NN Group. Het aandeel NN Group sloot maandag 0,3 procent lager op 27,07 euro, terwijl Delta Lloyd juist 0,4 procent bijschreef op 4,12 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.