(ABM FN-Dow Jones) De boekwinst van 35 miljoen euro die Van Lanschot Kempen aankondigde op de verkoop van zijn belang in de apothekersketen Medsen, voegt zo’n 0,59 euro per aandeel aan het dividend toe. Dat stelde ING donderdag in een rapport.

Analist Albert Ploegh had de verkoop van het belang wel verwacht, maar had voorzichtigheidshalve geen boekwinst ingecalculeerd.

De boekwinst per aandeel is 0,85 euro en daarvan wordt naar verwachting 70 procent uitgekeerd, denkt ING.

De kernkapitaalratio van de bank uit Den Bosch en zou door de verkoop met ongeveer 70 basispunten moeten stijgen vanaf 20,6 procent. Medsen was in 2017 goed voor ongeveer 7 procent van de winst van Van Lanschot en in de eerste helft van dit jaar voor ongeveer 11 procent.

ING heeft een Houden advies op Van Lanschot Kempen met een koersdoel van 25,00 euro. Het aandeel steeg donderdag 0,2 procent naar 21,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.